blog-post image

Trendy letní obuv

Léto se blíží a vy nakupujete nové letní outfity. Důležitou součástí skvělého letního outfitu jsou vyladěné módní letní boty. Jaké dámské či pánské boty se tedy v létě budou nosit a k jakým outfitům se budou hodit? Na to se podíváme v tomto článku. 

Vybrat dámskou letní obuv »

Dámská letní obuv 

Tenisky

Dámské tenisky zůstávají stále tou nejoblíbenější obuví nejen v létě. Nejen, že jsou vytvářeny v mnoha barvách, tvarech a z různých materiálů, ale také se hodí k mnoha různým outfitům. Tenisky snad nikdy nepřestanou bavit, a navíc k tomu všemu jsou ještě pohodlné a praktické.

Mezi nejvíc trendy barvy pro tenisky tento rok patří bílá, béžová, starorůžová a ostatní pastelové barvy. Nejoblíbenější kombinace bývá s riflemi, s tepláky, s kraťasy anebo s ležérními šaty. Bílé tenisky jsou však těmi nejoblíbenějšími a v případě, kdy mají navíc korkovou podrážku anebo zlaté detaily, podtrhnou tak jejich skvělý vzhled a letní nádech.

Můžete vybírat mezi keckami, chunky teniskami, sportovními teniskami anebo klasickýma “čínami”. 

Tip na dámské letní tenisky: 

Obr.: Pěkné dámské zlaté tenisky na klínku

Tyto dámské tenisky jsou důkazem, že tenisky nejsou pouze sportovní záležitostí, ale že jsou úžasným elegantním doplňkem vašeho letního outfitu. 

Sandály, žabky a pantofle

Tyto kousky jsou ty, co ani jedné z nás nechybí v botníku. Jsou nejen skvělým doplňkem k téměř jakémukoli outfitu, ale jsou zároveň vzdušné, tudíž praktické. Nohy se nám v nich nepaří. Žabky a pantofle zase oceníme hlavně v parných letních dnech na pláži nebo kdekoli jinde u vody. 

Sandály jsou dnes vyráběny v trendy materiálech jako je kůže, umělá kůže, len a korkové podrážky. 

Dnes jsou oblíbené sandály s výraznými páskami například až ke kotníkům. Dost často se dnes kupují čistě bílé sandálky s třpytivými, korkovými anebo zlatými detaily, které dotvářejí právě ten letní vzhled. 

Obr.: Dámské vzorované pantofle ve zlaté barvě Replay

Lodičky a sandály na podpatku

Lodičky a sandály na podpatku dodají vašemu outfitu šmrnc, a dokonce sexy nádech. Hodí se nejen k šatům a sukni, ale také k džínům a košili do práce. Můžete si vybrat mezi lodičkami s kulatou nebo trojúhelníkovou špičkou. Zároveň jsou dnes v módě i hranaté otevřené špičky lodiček. Sandály na podpatku jsou velice ležérním doplňkem. Hodí se také téměř ke všemu a vašemu outfitu dodají divoký nebo letní vzhled. 

Podpatky všech bot jsou buď tenké, vysoké, tlusté, hranaté, geometrické anebo platformové. Váš výběr se nakonec bude řídit vašimi preferencemi, co se týče pohodlí a zároveň podle toho, jak boty mají doplnit celkový look vašeho outfitu. 

Tip na sandály na podpatku:

Obr.: Stylové sandály šedo-stříbrné dámské na širokém podpatku

Tyto stylové sandály na podpatku se hodí nejen ke kraťasům a šatům, ale také ke kalhotám. Šedá barva zaručí, že se budou hodit téměř ke každému outfitu. 

Mokasíny a espadrilky

Tyto boty snad nikdy nevyjdou z módy. Jsou skvělým doplňkem k džínům, společenským kalhotám, kraťasům, ale také k šatům. 

Vyrábí se buď z přírodních lněných materiálů, z kůže nebo syntetiky. Ty, co jsou udělané s korkovou nebo jutovou podrážkou z lněného materiálu, např. v bílé barvě dodají outfitu opravdu letní nádech. 

Barevných provedení těchto kousků je také nespočetně mnoho a můžete si tak vybrat nejen podle toho, jakou barvu máte rádi, ale také podle toho jaký outfit zrovna potřebujete doladit. 

Tip na letní mokasíny:

Obr.: Krásné hnědé baleríny dámské bez podpatku

Tyto mokasíny, nebo jinak baleríny jsou pohodlné, vzdušné a díky podrážce z přírodních materiálů vypadají opravdu letně. 

Pánská letní obuv

Vybrat pánskou letní obuv »

Sliponky a mokasíny

Slip-on boty a mokasíny jsou skvělou volbou pro letní dny. Hodí se jako obuv do kanceláře, ale také jako ležérní doplněk ke kraťasům. Jsou pohodlné, vzdušné a skvěle doladí letní outfit. 

Oblíbené jsou dnes materiály jako len, nebo lehká textilie s detaily korku nebo juty. Nezapomeňte pánové však na to, že do takové obuvi musíte mít speciální ponožky, které nebudou v botách ani vidět. 

Tip na pánské slip-on boty:

Infinite Slip On DC Bílá

Obr.: Infinite Slip On DC Bílá

Bílé slip-on boty jsou skvělou volbou k téměř všem outfitům. Jsou nejen pohodlné, ale hlavně skvěle vypadají.

Žabky a pantofle

Pánské žabky a pantofle jistě oceníte hlavně v horkých letních dnes na pláži, u bazénu nebo jen tak na zahradě. Nejsou to určitě boty na procházky, ale jsou velice praktické právě k vodě. 

Tip na pánské pantofle:

Calvin Klein Jeans Pantofle  bílá / černá

Obr.: Calvin Klein Jeans Pantofle bílá / černá

Tenisky 

Pánské tenisky jsou stále tou nejoblíbenější a nejvíc trendy volbou. Můžete si vybrat jak z mnoha barev, tak z mnoha materiálů. 

Tenisky jsou navrhovány nejen v elegantním provedení, které se hodí i k saku, ale také sportovní tenisky, upravené přímo na druh sportu, který budete vykonávat. 

Tip na pánské tenisky:

HUB Tenisky 'Boss'  šedá

Obr.: HUB Tenisky 'Boss' šedá

Závěrečné shrnutí 

Letní obuv musí být nejen praktická, abyste se vyhnuli nepříjemnému zapaření nohou, ale také by měla doplňovat váš outfit a dodat mu tak letní vzhled. Letní barvy jsou především bílá, béžová a pastelové barvy. Materiály, které jsou v létě oblíbené jsou prodyšné textilie, kožené a lněné pásky. 

Vybrat letní obuv »

TOP produkty z kategorie Obuv

Podobné články

Letní boty, aneb co se letos nosí?

Je letní čas! Slunce svítí, ptáci zpívají a květiny kvetou. Je to sezóna radovánek na sluníčku a jak si ji užít lépe než ve stylové letní obuvi? V tomto článku prozkoumáme, jaké typy letních bot jsou letos v kurzu. Dáme vám také pár tipů, j...

Jak pečovat o boty, aneb jak prodloužit jejich životnost

Vaše boty dostávají výprask. Neustále jsou vystaveny přírodním živlům a celý den se na ně šlape. To se může na vašich botách podepsat, pokud se o ně správně nestaráte. V tomto článku probereme, jak se o boty starat podle jejich typu (kož...