blog-post image

Jak vybrat přechodnou bundu?

Co jsou to přechodné bundy? Přechodná bunda je typ bundy, kterou lze nosit v různých povětrnostních podmínkách. Je ideální pro meziroční období, kdy si počasí není úplně jisté, co chce dělat. Na výběr je mnoho různých typů přechodných bund a každá z nich je navržena tak, aby vám zajistila pohodlí v konkrétních povětrnostních podmínkách. V tomto článku si probereme různé typy přechodných bund a jak si vybrat tu pravou pro vás.

Co jsou to přechodné bundy?

Přechodné bundy jsou kousky, které lze nosit mezi sezónami nebo v období přechodného počasí. Obvykle jsou vyrobeny z lehkých materiálů a mají vlastnosti, které usnadňují jejich vrstvení. Mezi běžné styly přechodných bund patří bombery, džínové bundy a užitkové bundy.

Přechodné bundy jsou skvělým způsobem, jak přidat další vrstvu tepla, aniž by všechny vrstvy dohromady byly příliš těžké nebo objemné. Mohou být také stylizovány různými způsoby a vytvořit tak různé vzhledy. Například bomber bundu můžete nosit k džínům a tričku pro ležérní vzhled nebo obléci kalhoty a halenku pro uhlazenější vzhled.

Ať už hledáte něco, co si přehodíte přes své oblečení na cvičení, nebo potřebujete další vrstvu na chladný večer, přechodné bundy jsou všestrannou a stylovou možností. S tolika různými stylovými možnostmi, které jsou k dispozici, určitě existuje přechodná bunda, která je pro vás ideální.

Vybrat přechodnou bundu »

Jaké druhy přechodných bund si můžete vybrat?

Přechodných bund je mnoho na výběr, zde jsem vám shrnula pár těch nejoblíbenějších.

  • Džínová bunda – džínová bunda je ideální pro chladnější jarní dny nebo večery. Dobře se kombinuje s legíny, volnými kalhoty, tričky a halenkami. Nosit se dá také přes košili.
  • Bomber - bomber bundy jsou trochu ležérnější a jsou ideální na přehození přes tričko a džíny. Dodávají se v různých barvách a stylech a lze je najít v každém obchodě s oblečením.
  • Kožená bunda – kožená bunda se dá nosit celoročně, ale oblíbená je zejména na podzim a v zimě. Dodává odvážný vzhled jakémukoli outfitu a může se obléknout k džínům a tričku nebo se dá nosit přes košili.
  • Kabátek – lehký kabátek vás udrží v teple a pohodlí a zároveň dodá outfitu eleganci. Bude se hodit k šatům, hezkým kalhotám a halence.

Tip na bomber:

GATE Přechodní bombr s vatováním

Obr.: GATE Přechodný bombr s vatováním

Jak vybrat přechodnou bundu podle počasí?

Přechodné období mezi zimou a jarem může být náročné na oblékání, protože počasí může být nepředvídatelné. Můžete ráno opustit dům a cítit se chladně, ale v poledne už může být dost teplo na to, abyste se obešli úplně bez bundy. Jak se tedy nejlépe obléknout do těchto kolísavých teplot? Vrstvením, samozřejmě.

Přechodná bunda je perfektním kouskem, který si přehodíte přes outfit, když potřebujete extra vrstvu tepla. Ale s tolika různými styly a materiály, ze kterých si můžete vybrat, může být obtížné zjistit, který z nich je pro vás ten pravý. Zde je rychlý průvodce, který vám pomůže vybrat tu nejlepší přechodnou bundu pro povětrnostní podmínky:

  • Pokud prší nebo sněží: Hledejte nepromokavou nebo voděodolnou bundu vyrobenou z materiálů jako PVC, nylon nebo polyester.
  • Pokud fouká vítr: Vyberte si bundu s pevnou vazbou nebo hladkou úpravou, která pomůže blokovat studený vzduch.
  • Pokud je chladno: Vyberte si styl s tlustou podšívkou nebo izolací, která vás udrží v teple.
  • Pokud je slunečno: Vyberte si lehkou vrstvu vyrobenou z prodyšných látek, jako je bavlna nebo len.

Tip na nepromokavou přechodnou bundu:

Danefae Přechodná bunda 'Jane'  petrolejová

Obr.: Danefae Přechodná bunda 'Jane' petrolejová

Z jakých materiálů by měla být přechodná bunda?

Přechodové bundy jsou skvělým způsobem, jak dodat vašemu outfitu další vrstvu tepla, aniž byste působili příliš objemně. Přicházejí v různých materiálech, ale nejoblíbenější jsou obvykle z bavlny, džínoviny nebo kůže. Každý materiál má své výhody a nevýhody, proto je důležité vybrat ten správný pro vás.

Bavlna je nejlehčí varianta, takže je ideální pro teplejší dny. Je také prodyšná, takže se při jakékoliv fyzické aktivitě příliš nezapotíte. Bavlna však příliš neizoluje, takže k zahřátí v chladnějších dnech nemusí stačit.

Džínovina je o něco těžší než bavlna, ale přesto je ve srovnání s jinými materiály poměrně lehká. Je také velmi odolná, takže se nebudete muset bát, že se snadno roztrhne. Denim je dobrá volba, pokud chcete něco, co vám dlouho vydrží. Džínovina je zároveň velmi stylová a hodí se k mnoha outfitům.

Kůže je nejtěžší a nejodolnější varianta, takže je ideální pro chladnější dny. Je také velmi stylová, takže ji můžete nosit, i když se nesnažíte jen zůstat v teple. Kůže však může být docela drahá a není tak prodyšná jako jiné materiály, takže se při nošení v horkém dni můžete zapotit.

Bez ohledu na to, jaký materiál zvolíte, přechodné bundy jsou skvělým způsobem, jak dodat vašemu outfitu další vrstvu tepla. Jen se ujistěte, že jste si vybrali to pravé pro vás.

Tip na džínovou bundu:

CECIL Přechodná bunda  tmavě modrá / modrá džínovina

Obr.: CECIL Přechodná bunda tmavě modrá / modrá džínovina

Jaké vlastnosti by měla mít přechodná bunda?

Přechodná bunda je "must have" kouskem v šatníku každé fashionistky. Ale co přesně dělá přechodnou bundu? Zde jsou klíčové vlastnosti, které byste měli hledat při nákupu další přechodné bundy:

Všestranná barva  přechodné bundy jsou ve všech barvách, ale některé jsou univerzálnější než jiné. Černá, tmavě modrá a velbloudí jsou vždy dobrou volbou, která se bude hodit ke všemu ve vašem šatníku.

Správná váha  nechcete kabát, který je příliš těžký nebo objemný na přechod do teplejšího počasí, ale také nechcete kabát tak lehký, že v chladných dnech neposkytne žádné teplo. Hledejte látku střední gramáže, jako je džínovina nebo manšestr, která dosáhne dokonalé rovnováhy.

Texturní zájem – přechodné bundy by měly mít nějakou texturní zajímavost, aby vynikly od vašich ostatních kousků. Přemýšlejte o přidání šmrncu kožešiny, kůže nebo výšivky, aby vaše bunda skutečně zazářila.

S ohledem na tyto vlastnosti si budete jisti, že najdete perfektní přechodnou bundu pro váš styl.

Vybrat přechodnou bundu »

Jak vybrat přechodnou bundu?

Přechodové bundy jsou nezbytným kouskem v každém módním šatníku. Jsou ideální pro ty dny, kdy potřebujete extra vrstvu, ale na kabát není dost chladno. Při výběru přechodné bundy byste měli mít na paměti několik věcí.

  1. Nejprve zvažte hmotnost látky. Chcete něco, co je dostatečně lehké na nošení v mírnějším počasí, ale přesto vám v chladnějších dnech poskytne trochu tepla. Dobrá přechodná bunda je obvykle vyrobena z džínoviny, lnu nebo bavlny.
  2. Za druhé, přemýšlejte o stylu bundy. Zkrácená bunda je skvělou volbou pro přechodné počasí, protože ji lze nosit přes šaty a sukně, aniž by přidávala příliš velký objem. Pokud žijete v teplejším klimatu, světlá džínová bunda je perfektní volbou.
  3. Na závěr nezapomeňte na detaily. Hledejte bundy se zajímavým zdobením, jako jsou výšivky, roztřepené okraje nebo jedinečná barevná kombinace. Tyto detaily pomohou pozvednout vaši přechodnou bundu ze základní na stylovou.

Při nákupu přechodných bund mějte na paměti tyto tipy a určitě najdete ideální kousek do vašeho šatníku. Se správnou bundou si můžete užít to nejlepší z obou světů – pohodlí a styl.

Tip na přechodný kabátek:

EDITED Přechodná bunda 'Shannen'  bílá / černá

Obr.: EDITED Přechodná bunda 'Shannen' bílá / černá

Jak sladit přechodnou bundu s outfitem?

Jednou ze skvělých věcí na přechodných bundách je, že se dají nosit k řadě různých outfitů. Ať už se chcete obléknout do neformálního oblečení nebo přidat trochu na hraně formálnějšímu vzhledu, je tu pro vás přechodné sako.

Zde je pár tipů, jak sladit přechodnou bundu s outfitem:

  • Pokud máte na sobě ležérní oblečení, jako jsou džíny a tričko, zkuste přidat moto bundu nebo džínovou bundu, abyste tomu dodali nějaký extra styl.
  • Chcete-li formálnější oblečení, jako jsou šaty nebo kalhoty a halenka, zkuste je zkombinovat s přizpůsobeným sakem nebo strukturovaným kardiganem.
  • Pokud chcete svému outfitu dodat šmrnc, zkuste se svým vzhledem spárovat koženou bundu nebo bomber.

Ať už si tedy zvolíte jakoukoli přechodnou bundu, ujistěte se, že se hodí k celkovému stylu vašeho outfitu. S těmito tipy na paměti budete vypadat stylově po celou sezónu.

Tip na stylovou flanelovou přechodnou bundu:

VERO MODA Přechodná bunda 'Leslie'  lenvandulová / hnědá / béžová

Obr.: VERO MODA Přechodná bunda 'Leslie' lenvandulová / hnědá / béžová

Jak se starat o přechodnou bundu?

Přechodná bunda je perfektním kouskem, který přenese váš šatník od léta do podzimu. Jak se ale o tuto zásadní věc starat? Zde je několik tipů:

  1. Investujte do dobrého válečku na vlákna. Budete jej často používat k odstranění zvířecích chlupů, prachu a nečistot z bundy.
  2. Buďte opatrní při ukládání přechodné bundy. Složte jej nebo zavěste na polstrované ramínko, aby nedošlo k pomačkání nebo poškození.
  3. Pokud vás zastihne déšť, nebojte se! Nechte bundu přirozeně vyschnout na vzduchu. Vyhněte se používání sušičky prádla, protože to může látku poškodit.

Dodržováním těchto jednoduchých tipů můžete udržet svou přechodnou bundu, která bude vypadat skvěle i pro nadcházející sezóny

Vybrat přechodnou bundu »

Závěr blogu

Jak se počasí začíná ochlazovat, je na čase začít přemýšlet o přechodných bundách. Jsou ideálním kouskem, který si můžete vzít, když si nejste úplně jisti, jaká bude teplota a jsou tak super všestranné.

Existuje pár klíčových přechodných bund, které by měl mít každý šatník. Džínová bunda je vždy dobrá volba. Dá se přehodit téměř přes cokoli a váš outfit bude okamžitě vypadat lépe pohromadě. Bomber bunda je další skvělou volbou. Je ideální pro přechodné počasí, protože je lehký, ale zároveň vás udrží v teple. Moto bunda je další skvělou volbou do přechodného počasí. Je to trochu drsnější než džínová bunda a může vašemu vzhledu skutečně přidat nějaký styl.

TOP produkty z kategorie Dámské přechodné bundy