blog-post image

Jak se správně obléct na sportování v létě

Letní počasí samo o sobě vybízí k tomu, abychom trávili co nejvíce času venku. Také vybízí k tomu, abyste opustili fitness centra a sportovali venku. Jak se ale do horkých letních dní na sport obléct? Pár tipů a rad naleznete v tomto článku.

Cyklistika

Pokud rádi jezdíte na celodenní cyklovýlety, je opravdu důležité, abyste zvolili správné oblečení. Potřebujete zajistit svému tělu stabilní teplotu, aby nedocházelo k přehřátí, nebo naopak k prochlazení. 

Buď můžete vrstvit jednotlivé kusy funkčního prádla anebo si můžete koupit dres na kolo, který je spojením všech důležitých vrstev. Tyto dresy jsou vyráběné tak, aby odváděly vlhkost od těla, aby rychle schnuly a zároveň aby neprofoukly. 

Samozřejmě jsou vyráběné v nekonečném množství barevných kombinací a jejich výběr je na vás, každopádně myslete na to, že důležitým faktorem je, že tmavá barva pohlcuje teplo ze slunce.

Tip na funkční legíny:

Icebreaker Sportovní spodní prádlo 'Wmns 260 Tech'  černá

Obr. Icebreaker Sportovní spodní prádlo 'Wmns 260 Tech' černá

Běh

Oblečení na běh v létě musí být opravdu speciálně vybrané. Musí plnit několik funkci. Jednou z funkcí je odvádění vlhkosti ven od těla, čímž reguluje teplotu těla a zabraňuje jeho přehřátí. 

Další funkcí je dobré odvětrávání, aby se tělu dostalo dostatečné množství vzduchu. 

Třetí funkcí je rychleschnoucí materiál, který je důležitý zejména v případě, kdy se zapotíte a následně zastavíte. Pot v oblečení se schladí a může tak ublížit i vám. A poslední důležitou funkcí takového oblečení je jeho pružnost a praktičnost. Je nutné myslet na to, aby se vám v oblečení dobře hýbalo a zároveň aby mělo ideální barvy, které neabsorbují teplo ze slunce. 

Tip na kompresní legíny pro pány:

Kompresní legíny Under Armour Hg 2.0 3/4 Legging - S

Obr.: Kompresní legíny Under Armour Hg 2.0 3/4 Legging - S

Plavání a jiné vodní sporty

Na plavání samozřejmě potřebujete plavky, ručník, něco na hlavu proti úpalu, opalovací krém a nějaké to tričko nebo šaty. Výběr plavek někdy bývá dost velkým oříškem a pokud se nevíte rady, přečtěte si článek “Jak správně vybrat plavky.”

Přejít na článek “Jak správně vybrat plavky” »

Turistika

Pokud vyrážíte na vysokohorskou turistiku, nejdůležitější částí vašeho oděvu budou boty. Správné boty vám zaručí pohodlí a výbornou túru, ty špatné vám zaručí bolest, puchýře, zapařené nohy a velice nepříjemný výlet

Co se týče oblečení není toho potřeba moc. Pár kousku funkčního oblečení na správné odvětrávání a udržování ideální tělesné teploty a do batohu s sebou mikinu a bundu která neprofoukne ani nepromokne.

Tip na dámské turistické boty:

Obr.: adidas Performance - Boty Terrex Eastrail

In-line brusle 

In-line bruslení nevyžaduje speciální funkční oblečení, avšak pár důležitých prvků zde je. Do bruslí si určitě oblečte vysoké funkční, nebo bavlněné ponožky, které zabrání nohám, aby se odřely, zapařily a případně aby neotekly. Pokud s in-line bruslením začínáte, je také důležité abyste měli chrániče na kolenech, loktech, zápěstí a nejlépe také přilbu. 

Tip na podkolenky do bruslí:

Blancheporte Podkolenky proti únavě, bavlna, 2 páry černá 36/38

Obr.: Blancheporte Podkolenky proti únavě, bavlna, 2 páry černá 36/38

Beachvolejbal

Na beach volejbal pro dámy doporučuji sportovní podprsenku, případně na to nějaké lehké tričko na ochranu ramen před sluncem a spodní díl od plavek nebo šortky. Pánové to mají jednodušší a stačí jím jen šortky případně nějaké tričko. Na tento sport se vám budou hodit také správné sluneční brýle.

Tip na pánské šortky:

Obr.: Pánské barevné kraťase 4F vel. XL

Závěrečné shrnutí

Při sportu v létě je sice důležité oblečení, ale nejdůležitější je především správná hydratace. Nezapomínejte na pokrývku hlavy a opalovací krém. Při výběru oblečení si dejte záležet, tak abyste se nepřehřáli, aby pot byl odváděn od těla, a hlavně abyste se v oblečení cítili pohodlně. 

TOP produkty z kategorie Oblečení a móda

Podobné články

Tipy na jarní outfity

Jaro je konečně tady. Teplé slunečné dny jsou zpět a vy se chystáte pořídit si pár dalších kousků do skříně, které na jaře budete moci vynosit. Jarní outfity jsou svěží, jemné, elegantní, ale zároveň dostatečně teplé. Přeci jen slun...

Tipy na letní outfity

Léto se blíží a vy hledáte oblečení, které bude nejen trendy, ale prostě v něm zazáříte? Grilovačky, party, posezení s přáteli, dovolená… to vše si žádá nové letní módní oblečení. V tomto článku se dozvíte něco málo o letošní letní mód...

Outfit na grilovačku

Zahradní party a grilovačky běží v plném proudu a vy si vždy lámete hlavu s tím, jaký outfit na tuto příležitost zvolit? Podpatky rozhodně nechejte doma a pro tyto příležitosti zvolte praktické a pohodlné oblečení. 

Jistě nechcete vy...

Jak na outfit ke stromečku?

Štědrovečerní večeře, návštěvy rodin, vánoční focení… Jaký outfit zvolit pro tyto příležitosti, abyste se cítili nejen pohodlně, ale také hezky a svátečně? Outfit na vánoční večírek už vybraný máte a teď je čas vybrat si outfit ke ...

Jaký outfit si vybrat na Silvestra?

Vánoce jsou za námi a blíží se další důležitý a velmi oslavovaný den v roce – Silvestr. Každý tento den tráví jinak, někdo jej tráví v pohodlí domova s nejbližší rodinou, někdo jede do hor na chatu s přáteli, jiní zase míří do víru velkom...

Outfit na svatbu, aneb co se sluší a co ne

Když jste pozváni na svatbu, první věc, kterou byste měli udělat, je zjistit, jaký je dress code. Mnoho lidí dělá tu chybu, že si na svatbu vezme nevhodné oblečení, a to může nevěstě a ženichovi pořádně zkazit den. V tomto článku si...

Jak si vybrat outfit na letní festival?

Letní festivaly jsou skvělým způsobem, jak si užít teplé počasí a poslechnout si skvělou hudbu. Pokud se letos na nějaký chystáte, je důležité se vhodně obléknout. Na letních festivalech existuje mnoho různých hudebních stylů, takže si...

Podzimní business móda

Podzim je skvělý čas na to, abyste vylepšili svůj business šatník a přidali do skříně nějaké nové kousky. Zatímco mnoho lidí si myslí, že podzim je jen o pohodlných svetrech a botách, ve skutečnosti je skvělá sezóna nosit stylové obl...