blog-post image

Tipy na jarní outfity

Jaro klepe na dveře a vy se nemůžete dočkat, až shodíte teplé vrstvy ne tak vzhledného zimního oblečení. Jedna z nejlepších věcí na jaře je, že můžete začít nosit lehčí oblečení, aniž byste se museli bát, že vám bude příliš zima. 

Pokud jde o oblečení, existují určité barvy, které jsou na jaře oblíbené. Mezi nejoblíbenější barvy oblečení na jaře patří světle zelená, žlutá, růžová a modrá. Vyberte si jasné barvy a potisky, které odrážejí šťastnou a slunečnou náladu jara. Noste květinové vzory jako kontrast k tmavým barvám. 

Pokud se obvykle oblékáte výhradně do černé nebo neutrální barvy, zkuste květinový top zkombinovat s tmavými džíny nebo kalhotami pro jarní vzhled. Kombinujte různé druhy květin. Nebojte se kombinovat velké a malé potisky, nebo různé barvy květin. Pokud se budou vzájemně doplňovat, bude konečný výsledek vypadat skvěle.

Květiny jsou velkým trendem jara a existuje mnoho způsobů, jak je začlenit do svého outfitu. 

Tipy na květinové kousky 

Květinové šaty 

Šaty jsou skvělým kouskem, které nejen podtrhnou vaši ženskost, ale jsou také velmi elegantní a vzdušné. Květiny na šatech podporují jarní náladu a veselost. Šaty se rovněž hodí jako volnočasové oblečení, avšak také do práce. 

Tip na květinové šaty:

ONLY Šaty  černá / zelená / modrá / růžová / červená

Obr.: ONLY Šaty černá / zelená / modrá / růžová / červená

Květinová sukně

Sukně je také dalším skvělým způsobem, jak přivítat teplé dny. Sukně je skvělá v tom, že ji můžete kombinovat s obyčejným topem, halenkou, nebo tričkem. Pomocí vrchního dílu určujete, zda outfit s květinovou sukní bude elegantní, nebo spíše volnočasovější. Sukně zároveň také stejně jako šaty podtrhuje ženskost a zvýrazňuje vaše ženské křivky.  

Tip na květinové sukně:

OBJECT Sukně 'PAPAYA'  bledě fialová / orchidej / oranžová

Obr.: OBJECT Sukně PAPAYA bledě fialová / orchidej / oranžová

Květinová halenka

Pokud máte radši kalhoty, nebo se vám zdá, že ještě není na sukni a šaty dostatečné teplo, určitě můžete využít kombinací kalhot, riflí či legín s květinovou halenkou, díky které outfit bude jarní, veselý, pohodlný a nebude vám v něj příliš zima. Zároveň halenka dodá šmrnc outfitu a podpoří jarní náladu. 

Tip na květinovou halenku:

CAMAIEU Halenka Černá

Obr.: CAMAIEU Halenka Černá 

Květinový šátek

Pokud mezi vaše oblečení nepatří to se vzory, můžete jarní náladu do outfitu dostat pomocí květinového šátku, který je praktický a zároveň velmi elegantní a dodá vašemu outfitu právě jarní nádech. 

Tip na květinový šátek:

GUESS Šátek  mix barev

Obr.: GUESS Šátek mix barev

Květinové boty

Pokud na sobě nemáte příliš květin, určitě můžete jako doplňující kousek jarního outfitu zvolit květinovou obuv. Ty dodají outfitu nádech veselosti a jara, a zároveň ho obzvláštní o veselé barvy a vzory. 

Tip na květinové boty:

Černé dámské vzorované kožené tenisky VANS UA Old Skool

Obr.: Černé dámské vzorované kožené tenisky VANS UA Old Skool 

Kromě květinových vzorů oblíbených v jarním oblečení existuje mnoho dalších pro jaro typických barev a vzorů. Nebojte se kombinovat různé barvy, a dokonce i různé vzory. Jaro je obdobím, kdy váš outfit může být o cosi veselejší než obvykle, tak si to užijte! 

Oblíbenými barvami pro jaro jsou především pastelové barvy v odstínech žluté, oranžové, modré, zelené, červené a růžové. Vlastně téměř všechny pastelové barvy jsou typické pro jaro. Symbolizují květy rostlin, zároveň jsou však trendy i khaki a béžová. 

Co se týče vzorů, nemusíte se bát proužků, různých geometrický tvarů, ornamentů, mandal, nebo dokonce zvířecích vzorů. To vše si na jaře můžete dovolit pro dodání veselosti vašemu outfitu. 

Další tipy na jarní outfity 

Obecně pro jarní outfity platí, jak již bylo řečeno výše, kombinování více barev, vzorů a stylů. Jaké další outfity kromě těch s květinovými vzory můžete zvolit pro jarní období? 

Košilové šaty

Pohodlný ale zároveň elegantní outfit se řadí mezi ty jarní nejoblíbenější outfity. Jeho součástí jsou totiž skvěle vypadající pohodlné košilové šaty s květinovým vzorem, silonky a pohodlné tenisky v barvě šatů, nebo v barvách květin na šatech, tedy v oblíbených jarních pastelových barvách. Pro pohodlnost můžete zvolit tenisky, kterou jsou pro jarní počasí jako dělané. Nezapomeňte však na kabát pro studenější jarní dny. 

Tip na košilové šaty:

  

Obr.1: PIECES Košilové šaty   Obr.2: ONLY Přechodný kabát Obr.3: SUPERGA Tenisky růžová

Maxi šaty

Maxi šaty jsou ideálním kompromisem mezi kalhotami a krátkou sukní či krátkými šaty. Je v nich v porovnání s ostatními zmíněnými variantami oblečení přeci jen o něco tepleji. Jejich hlavní předností je však ohromující elegance a pohodlnost. Zvolte maxi šaty v barvách jara nebo v jarních vzorech a budete tak mít naprosto brilantní jarní outfit, ve kterém se prostě budete cítit skvěle. Nezapomeňte šaty doplnit o přechodnou bundu nebo kabátek. 

Tip na maxi šaty:

                                   

Obr.1: Warehouse Šaty černá  Obr.2: VILA Šaty bílá / mix barev  Obr.3: VILA Šaty pink

Overal

Dámský overal je jedním z nejoblíbenějších jarních outfitů letošního roku. Je pohodlný, stylový a ideální do jarního počasí. Overal můžete nosit k lodičkám nebo teniskám, můžete k němu nosit džínovou bundu nebo kabátek. Overal má spoustu výhod, a to především i možnost kombinování s různými styly, takže nakonec z outfitu může být elegantní, pohodlný, nebo dokonce i sportovní. 

Tip na overal:

DreiMaster Klassik Overal  světle hnědá  La petite étoile Overal  režná / růžová

Obr.1: DreiMaster Klassik Overal světle hnědá                 Obr.2: La petite étoile Overal režná / růžová

Džínovina

Džíny a džínová bunda, lacláče, džínová košile nebo džínový overal. Tyto džínové kousky jsou velmi oblíbené mezi jarními outfity. Je v nich dostatečné teplo, jsou pohodlné a zároveň jsou to stylovky, ze kterých dobrá nálada prostě čiší. Lze je kombinovat s téměř jakýmikoli barvami a vzory, také s mnoha doplňky. 

Tip na džínovinu:

Modrá džínová bunda CAMAIEU ONLY Overal 'Kim'  modrá džínovina

Obr.1: Modrá džínová bunda CAMAIEU                       Obr.2: ONLY Overal 'Kim' modrá džínovina

Kardigany 

Kardigan je skvělým doplňkem do chladnějších jarních dnů a zároveň také stylovým doplňkem vašeho outfitu a to díky tomu, že jej můžete kombinovat s tričkem, košilí, halenkou, riflemi a téměř s jakýmkoli dalším kusem oblečení. Je pohodlný a zároveň dokáže být také velmi elegantní. Kardigany se vyrábějí v mnoha barvách, vzorech i z různých materiálů, takže si každý přijde na své. 

Tip na kardigan:

GAP Kardigan  světlemodrá Alife and Kickin Kardigan 'Malea'  pink / oranžová / fialová 

Obr.1: GAP Kardigan světlemodrá                                Obr.2: Alife and Kickin Kardigan Malea

Bundy a kabáty 

Některé jarní dny se neobejdou bez teplejších kousků, proto je potřeba myslet i na bundu nebo kabát, který vás před jarním mrazem ochrání. Nebojte se, jarní bundy a kabáty jsou vyráběny právě v jarních barvách a vzorech, takže svůj jarní outfit díky nim doplníte a jarní nádech neztratí. 

Tipy na bundy a kabáty:

TOMMY HILFIGER Přechodný kabát  azurová Žlutý dámský vzorovaný softshellový kabát Blutsgeschwister

Obr.1: TOMMY HILFIGER Přechodný kabát azurová    Obr.2: Žlutý dámský vzorovaný softshellový kabát Blutsgeschwister

Boty na jaro

Existuje mnoho různých bot, které jsou vhodné pro jarní období. Některé z nejoblíbenějších bot na jaro jsou tenisky, kozačky, lodičky a polobotky. 

Tenisky jsou také skvělé na jaro, protože jsou pohodlné a ideální do jarního počasí. Tenisky můžete nosit k džínům, sukni a šortkám v závislosti na vašem osobním stylu a na zvoleném outfitu. Výhodou tenisek je, že díky jejich provedení jsou některé spíše sportovní, některé zase více elegantní. Zároveň se vyrábějí v tolika barvách a vzorech, že si prostě ke každému outfitu vyberete. 

Kozačky jsou skvělé na jaro, protože jsou pohodlné a ideální do chladnějších dnů, nebo do deštivého počasí. Kozačky můžete nosit k džínům, sukním a šatům. 

Polobotky jsou skvělé k elegantním outfitům též pro ne příliš teplé dny. Lze je kombinovat s džíny, společenskými kalhotami nebo dokonce i se sukní. 

Vybrat jarní boty »

Jarní módní doplňky

Doplňky jsou důležité pro každý outfit, tedy nejen pro ten jarní. Nezapomínejte na ně a obohaťte váš jarní outfit o ně. Jaké doplňky jsou však pro jaro typické případně jaké můžete využít? 

Přidání výrazné barvy šátkem, kloboukem nebo čelenkou je skvělý způsob, jak oživit oblečení a učinit ho sezonnějším. Zároveň bude outfit kompletní a budete se cítit skvěle. 

Tipy na jarní módní doplňky:

Roeckl Klobouk 'Montpellier'  černá        Ray-Ban Octagon RB1972 001/B4 - ONE SIZE (54) 

Obr.1: Roeckl Klobouk 'Montpellier' černá                Obr.2: Ray-Ban Octagon RB1972 001/B4 - ONE SIZE (54)

Make-up, nehty a vlasy

V neposlední řadě myslete také na váš makeup. Nebojte se odvázat a použít výraznější rtěnky a stíny. Zářivé rozjasňovače a barevný make-up jsou pro jaro jak dělané. Lak na nehty také můžete zvolit odvážný a vyberte si z různých pastelových či zářivých barev. Na nehtech můžete mít také květiny, které jsou právě symbolem jara. Co se týče vlasů a účesů, nebojte se změny. Zajděte si ke kadeřnici a odvažte se. 

Závěrečné shrnutí 

Jarní období je obdobím rozkvétání rostlin a stromů, teplého počasí, sluníčka a nové energie. Proto je potřeba jarní náladu podpořit také outfitem, který bude v jarním duchu. Na jaře jsou oblíbené pastelové barvy a květinové vzory. Myslete také na doplňky a ideální boty. No a v neposlední řadě se vydejte na nákupy a nakupte si více nových outfitů! 

Vybrat jarní outfit »

TOP produkty z kategorie Dámské oblečení

Podobné články

Zimní outfity, aneb jak se hezky obléct i v zimních měsících?

Zima je obdobím, kdy je úkolem oblečení nás spíše udržet v teple, než aby plnilo módní funkci. Avšak nikdo z nás nechce vypadat jak vandrák a chce se cítit v teple a zároveň dobře vypadat. Jak tedy oblečení vrstvit a ladit, abyste se i v zim...

Tipy na podzimní módu

Podzim je ročním obdobím, kdy listy na stromech mění barvu do krásných odstínů oranžové, žluté a červené. Je to také období, kdy začínáme přemýšlet o podzimní módě. Co bychom měli nosit na podzim? Jaké jsou typické kousky oblečení, ...