blog-post image

Zimní outfity, aneb jak se hezky obléct i v zimních měsících?

Zima je obdobím, kdy je úkolem oblečení nás spíše udržet v teple, než aby plnilo módní funkci. Avšak nikdo z nás nechce vypadat jak vandrák a chce se cítit v teple a zároveň dobře vypadat. Jak tedy oblečení vrstvit a ladit, abyste se i v zimním období cítily jako modelky? V tomto článku se dozvíte tipy a rady jak na to. 

Vybrat zimní outfit »

Jaké oblečení můžete v zimních měsících využít?

Džíny

Džíny jsou stále nestárnoucí klasikou. Co se však s dobou mění je jejich tvar. který se každý rok v módě mění. Džíny se od sebe liší především výškou pasu, délkou, šířkou okolo kotníků, barvou a stylem. Džíny umí dobře držet teplo, takže se postarají o to, aby vám nebyla zima. 

Výhodou džínů je, že se dají kombinovat téměř s jakýmkoli vrškem a jejich cena není příliš vysoká, takže jich můžete mít ve skříni více a střídat barvy a styly. 

Tip na džíny:

Obr.: TOMMY HILFIGER Džíny 'COMO' tmavě modrá

Zateplené legíny

Milovníci legín nemusí být smutní, že by jim v legínách byla zima. Můžou si totiž koupit zateplené legíny, které jsou velmi slušivé, pohodlné a velmi teplé. Tyto legíny naleznete v několika barvách, vzorech a z nejrůznějších materiálů. Můžete je kombinovat s basic tričky, nebo s čím budete chtít. Každého vkus.  

Tip na termo legíny:

LOAP Dámské tmavě šedé termo legíny LOAP Perla tmavěšedá L

Obr.: LOAP Dámské tmavě šedé termo legíny LOAP Perla tmavěšedá L

Trička s dlouhým rukávem

Tričko s tříčtvrtečním rukávem nebo dlouhým rukávem je skvělou volbou a naleznete je v různých materiálech a z různých úpletů. Zároveň také v mnoha barvách a vzorech. Dá se kombinovat jak s legíny, tak s džíny a nikoho v něm neurazíte. Některá vypadají ležérně, některá zase elegantně. Spousta triček je ozdobeno např. krajkou pro elegantnější vzhled. 

Tip na tričko s dlouhým rukávem a stojáčkem:

Jadea Dámské triko Jessie černá XL

Obr.: Jadea Dámské triko Jessie černá XL

Košile a halenky

Košile a halenky jsou v zimním období nejen dalším kouskem, který nás udrží v teple, ale zároveň také úžasným módním doplňkem. Můžete si vybrat jak elegantní, tak naopak také volné košile v dnes moderním stylu oversize. Košile a halenky se dají kombinovat nejen s džíny, ale také s legínami. 

Tip na košili:

Obr.: Bílá vzorovaná košile CAMAIEU - L

Svetry, kardigany a mikiny

Pletené, bavlněné, kašmírové nebo polyesterové. Dlouhé či krátké, velmi teplé nebo lehké. Svetry, kardigany a mikiny mají spoustu podob. Některé jsou dokonce i zateplené kožíškem. Výběr je na vašich preferencích a na aktuálním outfitu. Výhodou je, že se dají kombinovat téměř s čímkoliv a ať už s tričkem, halenkou, s džíny i legínami.  

Tip na teplý svetr:

Obr.: Khaki dámský svetr Trendyol

Kabáty, bundy a vesty

Kabát nebo bunda je jednou z nejdůležitějších součástí outfitu v zimním období. Bez nich zmrznete. Kabáty i bundy se dají koupit plstěné, prošívané či s peřím a na trhu naleznete mnoho variant lišící se od sebe vlastnostmi a vzhledem. Každý si přijde na své. Dnes je v módě vrstvení, proto se nebojte kabát nebo bundu doplnit o vestu. 

Tip na zimní kabát:

GUESS Zimní kabát  černá

Obr.: GUESS Zimní kabát černá

Šály, čepice a rukavice

Někdo říká teplo uniká od noh, jiný zase že od hlavy. Každopádně bez šály a čepice si spousta z nás nedokáže představit vyjít v zimním období ven. Tyto doplňky nejsou jen praktické, ale jsou také skvělým doplňkem celého outfitu. 

Tip na čepici:

Obr.: Černá dámská žíhaná čepice Picture

Boty

Volba zimních bot je taktéž důležitá. Nejen že nechcete, aby vám mrzly prsty, avšak také potřebujete, aby vám boty nepromokly, případně aby měly dost dobrou podrážku na to, aby co nejméně klouzaly i v nepříznivých podmínkách jako např. ve sněhu nebo na námraze. Boty jsou vyráběny z nejrůznějších materiálů a v nejrůznějších stylech, takže si každý přijde na své. Boty jsou zároveň skvělým módním doplňkem. 

Tip na stylové sněhule:

Hnědé kožené voděodolné sněhule SOREL Glacy

Obr.: Hnědé kožené voděodolné sněhule SOREL Glacy

Tipy na zimní outfity

Vrstvení

Mezi jeden z nejoblíbenějších stylů dnešní doby je vrstvení. V tomto stylu, jak již z názvu vyplývá, je důležité skládat různé druhy oblečení na sebe a tím je vrstvit. Nepotřebujete pak ani tak teplé oblečení, protože ho na sobě máte více. Tričko s krátkým rukávem přes tričko s dlouhým rukávem, na to volnou košili, svetr a vestu apod. Výsledný look by měl být ležérní, volný a především pohodlný. 

   

Obr.: RINO & PELLE Vesta olivová  Obr.: Trendyol Mikina  Obr.: COTONELLA Legíny

Elegance

Zimní období neznamená, že nebudete moct zůstat v teple a zároveň vypadat elegantně. Využití business kalhot a košile, nebo kostýmkové sukně a halenky, nebo šatů není problém, pokud nemáte v plánu trávit venku dlouhý čas a chodit po procházkách. Před zimou vás bohužel lodičky a silonky neochrání. Tento outfit je však skvělý do práce.

        

Obr 1.: Morgan Úpletové šaty  Obr 2.: Punčochové kalhoty OROBLÚ  Obr.3: Originální dámské černé kotníčkové boty na širokém podpatku

Pohodlí

Pohodlí je něco, co nebude problémem najít v zimním outfitu. Legíny, volné tričko, flanelová košile a mikina, to jsou velmi pohodlné, ale zároveň také velmi stylové kousky. Nebojte se různých barevných kombinací. 

Obr 1.: Košile GAP Fialová  Obr 2.: PUMA Kalhoty 'Her' černá  Obr. 3:Sublevel Tričko šedá

Extravagantní

Roztrhané džíny, kozačky až ke kolenům, kožešinová vesta a zvířecí vzory na oblečení. Tohle jsou extravagantní kousky, které nejsou pro každého. Avšak kdo je má rád, umí je i nosit. Důležitá je kombinace výrazných vzorů a barev dohromady. 

Obr.1: Eight2Nine Zimní kabát oranžová Obr.2:CODELLO Látková rouška 'Wonderful Time'  Obr.3: STEVE MADDEN Kozačky nad kolena

Klasika

Starou dobrou klasikou i dnes zůstávají džíny, tričko a svetr nebo kardigan. Tento outfit nejen že se hodí téměř kamkoli, ale je pohodlný, stylový a nikdy neomrzí. S džíny se dá kombinovat mnoho barev triček i svetrů, takže tento klasický outfit můžete měnit každý den a každý den se cítit skvěle.  

    

Obr.1: Šedý dámský dlouhý kardigan Obr.2: Tričko 'Tenna' bílá Obr.3: Only - Džíny Shape

Závěrečné shrnutí 

I v zimě můžete vypadat skvěle ve svém outfitu. Zimní outfit vás však i musí umět udržet v teple. Nezapomeňte také na dobrou obuv a čepici. Nebojte se kombinací materiálů a kombinace barev. 

Vybrat zimní outfit »

TOP produkty z kategorie Dámské oblečení

Podobné články

Tipy na jarní outfity

Jaro klepe na dveře a vy se nemůžete dočkat, až shodíte teplé vrstvy ne tak vzhledného zimního oblečení. Jedna z nejlepších věcí na jaře je, že můžete začít nosit lehčí oblečení, aniž byste se museli bát, že vám bude příliš zima. ...

Tipy na podzimní módu

Podzim je ročním obdobím, kdy listy na stromech mění barvu do krásných odstínů oranžové, žluté a červené. Je to také období, kdy začínáme přemýšlet o podzimní módě. Co bychom měli nosit na podzim? Jaké jsou typické kousky oblečení, ...