blog-post image

Tipy na podzimní módu

Podzim je ročním obdobím, kdy listy na stromech mění barvu do krásných odstínů oranžové, žluté a červené. Je to také období, kdy začínáme přemýšlet o podzimní módě. Co bychom měli nosit na podzim? Jaké jsou typické kousky oblečení, které se nosí během této sezóny? V tomto příspěvku na blogu se budeme podrobně věnovat podzimní módě a dáme vám pár tipů, jak si vybrat outfit, který vám dokonale padne.

Co je typické pro podzimní outfity?

Jak listy začínají měnit barvu a vzduch je svěží, podzim je konečně tady. S novou sezónou přicházejí nové trendy, tak co můžeme očekávat letos na podzim?

Jedním z oblíbených podzimních trendů je vrstvení. Jakmile teploty začnou klesat, je nutné oblečení vrstvit, aby vám bylo teplo. Ale vrstvení nemusí být nuda. Buďte kreativní se svými vrstvami tím, že mícháte a spojujete různé textury a vzory.

Dalším velkým podzimním trendem jsou výrazné barvy. Po létě plném neutrálů je čas přidat do vašeho života trochu barvy. Tóny šperků jsou na podzim vždy oblíbené, ale nebojte se experimentovat i s jinými zářivými barvami.

Žádný podzimní outfit se samozřejmě neobejde bez páru kozaček. Ať už dáváte přednost kotníčkovým botám, kozačkám nad kolena nebo něčemu mezi tím, ujistěte se, že máte dobrý pár (nebo dva), který vám vydrží celou sezónu.

Vybrat podzimní oblečení »

Jaké barvy oblečení jsou letos na podzim v módě?

Letos na podzim jsou v módě přírodní tóny. Myslete na zemitou zelenou, ohnivě červenou a sytě švestkovou. To ale neznamená, že se musíte držet výhradně tlumených barev – tuto sezónu jsou oblíbené i tóny šperků. Takže pokračujte a experimentujte s různými odstíny, abyste zjistili, co na vás vypadá nejlépe!

Pokud si nejste jisti, jak tyto barvy začlenit do svého šatníku, začněte v malém s doplňky. Šátek nebo náušnice ve výrazném odstínu dokážou jinak neutrálnímu outfitu dodat tu správnou dávku šmrncu. Jakmile se s tím budete cítit pohodlně, přejděte k oděvům, jako jsou bundy a topy. A nezapomeňte na make-up! Výměna své obvyklé nudné rtěnky za odvážnější odstín je snadný způsob, jak dát svému vzhledu podzimní proměnu.

Tip na přechodnou bundu v zemitých odstínech:

ONLY Přechodná bunda 'SANDY'  světle hnědá

Obr.: ONLY Přechodná bunda 'SANDY' světle hnědá

Jaké kousky oblečení nesmí chybět v podzimním outfitu?

Podzim je ideální čas na to, abyste vytáhli své oblíbené pohodlné svetry, bundy a šály. Jaké další stálice podzimní módy byste ale měli mít na paměti? Zde je několik klíčových kousků oblečení, které vám pomohou, aby byl váš podzimní šatník kompletní:

Obuv: Ať už hledáte nové boty do deště, které udrží vaše nohy v suchu během těch vlhkých podzimních dnů, nebo nějaké stylové semišové kotníkové boty k džínům nebo šatům, ujistěte se, že máte alespoň jedny, které se hodí ke všemu. 

Svetry: Žádný podzimní šatník by nebyl kompletní bez pár příjemných svetrů. Od masivních pletených svetrů po vesty a vše mezi tím, ujistěte se, že máte po ruce několik různých stylů, které můžete kombinovat se zbytkem vašeho podzimního šatníku.

Džíny: Dobré džíny jsou nezbytné v každém ročním období, ale jsou klíčové zejména pro podzim. Hledejte tmavý pár v úzkém nebo rovném střihu nohavic, který můžete nosit ke všemu, od svetrů přes halenky až po trička.

Blazery: Blazer je perfektní způsob, jak přenést letní šaty a topy do podzimu. Stačí přidat sako a džíny nebo kalhoty a můžete vyrazit.

Šátky: Šátky jsou nejen módní, ale jsou také funkční, když teploty začnou klesat. Ujistěte se, že máte po ruce několik různých stylů, které vás udrží v teple po celý podzim.

To je jen pár klíčových kousků oblečení, které by neměly chybět ve vašem podzimním šatníku. S těmito sponkami budete moci vytvořit nekonečné podzimní looky, které vás udrží stylové a pohodlné po celou sezónu.

Tip na podzimní kotníkové boty na podpatku:

MARCO TOZZI Chelsea boty  černá

Obr.: MARCO TOZZI Chelsea boty černá

Jak vybrat podzimní outfit podle příležitosti?

Podzimní období je skvělý čas na experimentování s módou. S chladnějším počasím můžete vrstvit různé kusy oblečení a vytvořit tak jedinečný vzhled. Při výběru podzimního outfitu je důležité zvážit příležitost. Pokud se například chystáte na formální událost, budete chtít vybrat oblečení, které je stylové a vhodné pro dané prostředí. Na druhou stranu, pokud se jen tak bavíte s přáteli, můžete být svým stylem ležérnější.

Zde je pár tipů, jak vybrat podzimní outfit podle příležitosti:

  • Pokud se chystáte na formální událost, vyberte si šaty nebo sukni, které spadají pod kolena. Zkombinujte ji s halenkou nebo svetrem a přidejte bundu nebo šátek pro extra teplo.
  • Pro ležérní vzhled vyzkoušejte džíny nebo kalhoty s pohodlným topem. Pro udržení tepla přidejte šátek nebo svetr.
  • Pokud se budete věnovat outdoorovým aktivitám, jako je turistika nebo sběr jablek, vyberte si oblečení, které je pohodlné a snadno se v něm pohybujete. Dobrou volbou jsou džíny nebo khaki kalhoty a můžete je navrstvit na mikinu nebo flanelovou košili.

Bez ohledu na příležitost, podzimních módních variant je na výběr spousta. S těmito tipy na paměti jistě najdete perfektní outfit na jakoukoli podzimní událost.

Tip na elegantní podzimní šaty:

JDY Úpletové šaty 'Whitney Megan'  rezavě hnědá

Obr.: JDY Úpletové šaty 'Whitney Megan' rezavě hnědá

Jaké doplňky se budou hodit k vašemu podzimnímu outfitu?

Podzim je ideální čas vyndat šály, čepice a rukavice! Jaké další doplňky ale můžete nosit, abyste doplnili svůj podzimní outfit?

Boty jsou na podzim nutností. Udržují vaše nohy v teple a suchu v chladnějším počasí a lze je stylizovat téměř ke každému oblečení. Pokud ještě nemáte pár bot, nyní je čas investovat do kvalitního páru, který vám vydrží roky.

Dalším skvělým doplňkem na podzim je bunda nebo kabát. Tento kousek oblečení vás nejen zahřeje, ale také dokáže dodat vašemu outfitu šmrnc. Při výběru bundy nebo kabátu dbejte na to, abyste vybrali takovou, která doplní váš podzimní šatník. Pokud máte například v oblečení hodně zemitých tónů, pak by byla skvělou volbou zelené nebo hnědé sako.

Šperky jsou také skvělým doplňkem vašeho podzimního outfitu. S tím to však nechcete přehánět. Pár jednoduchých šperků postačí. Můžete například nosit náušnice, které odpovídají barvám vašeho šátku nebo klobouku. Nebo si můžete vybrat náhrdelník nebo náramek, který má kouzlo nebo přívěsek s podzimní tématikou. V neposlední řadě nezapomeňte na kabelku nebo batůžek. 

Tak, tady to máte. To je jen pár nápadů, jak doladit podzimní outfit. S těmito doplňky budete mít jistotu, že zůstanete v teple a budete vypadat skvěle po celou sezónu.

Tip na podzimní koženou bundu:

VILA Přechodná bunda 'Cara'  koňaková

Obr.: VILA Přechodná bunda 'Cara' koňaková

Jak sladit boty s podzimním outfitem?

Jak se blíží podzim, začínáme pozorovat změnu barev listů a teploty. Podzim je skvělý čas na to, abyste vytrhli své roztomilé kozačky a jiné podzimní boty. Ale co k nim nosit? Tady je pár nápadů, jak boty sladit s podzimním outfitem.

Jedním z podzimních trendů, který je již několik let populární, jsou kotníkové boty k šatům nebo sukni. Je to skvělý způsob, jak předvést svou roztomilou obuv, a přitom mít stále na sobě ty letní šaty, které milujete. Jednoduše spárujte své oblíbené šaty nebo sukni s párem kotníkových bot a můžete vyrazit.

Dalším trendy podzimním lookem jsou kozačky ke kolenům s džíny. Jedná se o neformálnější vzhled, ale lze jej obléknout nahoru nebo dolů v závislosti na botách a topu, které si vyberete. Pro ležérnější vzhled spárujte své boty s párem roztrhaných džín a kostkované košile. Nebo pro elegantnější vzhled spárujte své boty s černými úzkými džíny a hedvábnou halenkou.

Pokud jde o podzimní módu, existuje nekonečně mnoho možností. Buďte kreativní a bavte se s tím! Kombinujte různé kousky a vytvořte vzhled, který je jedinečný pro vás.

Vybrat podzimní oblečení »

Závěr blogu

Podzim je nejlepší čas na tvoření nového šatníku. Vzduch je svěží, listy se mění a ve vzduchu je cítit vzrušení. Podzimní móda však může být náročná na orientaci. Nechcete, aby vám bylo příliš chladno, ale také nechcete vypadat, že se příliš snažíte, tedy mít na sobě více vrstev než je potřeba. Zde je několik podzimních módních tipů, které byste měli mít na paměti, když měníte svůj šatník:

  • Držte se neutrálních barev, jako je černá, bílá a šedá. Tyto barvy se budou hodit ke všemu a pomohou vám vytvořit všestranný podzimní šatník.
  • Začlenit texturu do svého oblečení. Toto je ideální roční období, kdy vytrhnout mohutné svetry a kožené bundy.
  • Sem tam přidejte špetku barvy. podzim je ideální čas na experimentování s výraznějšími barvami, jako je červená, oranžová a žlutá. Jen to nepřehánějte – pár klíčových kousků postačí.
  • Vrstva, vrstva, vrstva. To je nejlepší způsob, jak zůstat v teple, a přitom vypadat stylově. Investujte do několika klíčových kousků, které můžete kombinovat – vzpomeňte si na vesty, blejzry a šály.

S těmito podzimními módními tipy budete mít jistotu, že zůstanete stylová po celou sezónu.

TOP produkty z kategorie Oblečení a móda

Podobné články

Zimní outfity, aneb jak se hezky obléct i v zimních měsících?

Zima je obdobím, kdy je úkolem oblečení nás spíše udržet v teple, než aby plnilo módní funkci. Avšak nikdo z nás nechce vypadat jak vandrák a chce se cítit v teple a zároveň dobře vypadat. Jak tedy oblečení vrstvit a ladit, abyste se i v zim...

Tipy na jarní outfity

Jaro klepe na dveře a vy se nemůžete dočkat, až shodíte teplé vrstvy ne tak vzhledného zimního oblečení. Jedna z nejlepších věcí na jaře je, že můžete začít nosit lehčí oblečení, aniž byste se museli bát, že vám bude příliš zima. ...