blog-post image

Jak na letní líčení?

Letní období je plné zábavy, zážitků, slunce a tepla. Právě v těchto dnech, kdy zahradní party, festivaly a dovolené jedou v plném proudu, chcete vypadat hezky, a proto se také každý den hezky nalíčíte. Avšak horko a sluníčko způsobují rozteklý make-up a tím pádem i nehezký vzhled.

Zároveň i letní světlo a styl dámského oblečení ovlivňuje to, jak váš make- up má vypadat. V tomto článku si tedy ukážeme pár tipů a rad, jak se v létě líčit tak, aby vám make  up vydržel a zároveň vypadal skvěle. 

Podkladová vrstva

V létě pokožka dostává zabrat a je potřeba ji dostatečně hydratovat. Proto před nanášením make-upu hydratační krém. Na hydrataci nezapomeňte i po odlíčení make-upu, a tedy i před spaním. Pokud máte problémy s mastnou pletí, ráno používejte hydratační zmatňující krém.

Make-up

V létě je výhodou opálená pleť. Díky opálení pleť vypadá sjednocenější a zdravěji než obvykle. Zároveň bronzová barva pleti je hezká, tudíž není potřeba používat hutný make-up. Zvolte lehký zmatňující make-up odpovídající odstínu vaší pleti.

Obr.: Příklad špatně zvoleného odstínu make-upu

Make-up nanášejte pomocí houbičky, nikoli pomocí rukou. Houbičku pravidelně myjte a dezinfikujte, zabráníte tak zanášení nečistot do pleti, což vede ke zdravější pleti bez nežádoucích pupínků a černých teček.

Pokud máte citlivou pleť a plánujete být delší dobu na slunci, doporučuji zvolit make-up, který má v sobě i UV faktor, abyste zabránili spálení pleti.

Rozjasnění a bronz

Nebojte se využít rozjasňovače a nanést ho nad lícní kosti a na špičku nosu. Bronz zase pod lícní kosti a okolo obličeje jako konturu a zvýraznění. Dejte si však bacha ať to nepřeženete, přeci jen sluníčko vám zajistí bronzový odstín pleti samo od sebe.

Oční stíny

Pokud ráda používáte oční stíny, v létě je potřeba volit voděodolné. Oční víčka se hodně potí a stíny se pak rozmazávají. Navíc se na léto výrazné stíny prostě nehodí. V létě frčí nude odstíny a přirozenost. Doporučuji spíše oči zvýrazňovat tekutými linkami, které se tak nerozmazávají. 

Řasy

Zvýraznění řas je při tomto nude looku důležitá. Právě řady budou tou nejvýraznější částí obličeje. Důležité je to s řasenkou nepřehnat, případně volit voděodolnou. Nebo si nechat řady nalepit metodou řasa na řasu, která v případě použití ideální délky řas vypadá přirozeně a naprosto skvěle. 

Hydratace a barva rtů

Rtěnku si taky v létě odpusťte a dopřejte rtům přirozený vzhled a dostatečnou hydrataci. Používejte jelení lůj, nebo olej s UV faktorem pro jejich ochranu. Pokud rty nebudete mazat a dostatečně hydratovat, popraskají vám. Popraskané rty bývají dost často velmi bolestivé a zároveň nehezké. Po ozáření slunečními paprsky takové rty trpí ještě více. 

Závěrečné shrnutí

Méně je více. Tímto heslem se řídí letní líčení. Letní líčení podtrhuje přirozené opálení pleti a přirozený look. Myslete na dostatečnou hydrataci pleti i rtů. Nezapomeňte ladit váš celkový look a vybrat si tak ideální letní outfit. Pokud si nevíte rady, přečtěte si článek "Letní outfit".

Přejít na článek “Letní outfity” »

TOP produkty z kategorie Módní doplňky

Podobné články

Módní doplňky na léto, které vám nesmí chybět!

Léto je nejen obdobím plné zážitků, ale také obdobím, kdy se v módě meze nekladou. Zároveň díky teplému počasí, vaše outfity nejsou schované pod několika vrstvami teplého oblečení, což vybízí k tomu, mít perfektně promyšlený outfit. 

K...

Outfity na vánoční večírek

Vánoce jsou za dveřmi, což znamená, že začíná období vánočních večírků, firemních akcí či sešlostí s přáteli. Každoročně si chcete určitě dát záležet na tom, jak na takovém večírku budete vypadat. Jaké outfity jsou tedy pro tyt...

Letní outfit: Jak zvolit ten pravý a co se letos v létě nosí?

Léto je obdobím roku, kdy konečně můžeme vytáhnout letní oblečení a užít si teplého počasí. Tato sezóna je především o jasných barvách, lehkých materiálech a zábavných vzorech. Pokud si nejste jisti, co si tohle léto obléct, nebojte se...

Módní doplňky na léto 2022

Léto je období, kdy chceme nosit lehké a vzdušné oblečení. Je to také doba, kdy si na své přijdou módní doplňky. Toto léto existuje několik skvělých módních doplňků, o kterých musíte vědět. V tomto článku si probereme nejoblíbenější let...

Jak vybrat podzimní módní doplňky?

Podzim je skvělým obdobím roku, kdy se obléknout a užít si chladnější počasí. Tato sezóna je především o vrstvení oblečení a doplňků, abyste se udrželi v teple. Na výběr je mnoho různých podzimních módních doplňků, jako jsou šátky, šp...

Valentýn, aneb co koupit své drahé polovičce

Den svatého Valentýna je speciálním dnem pro oslavu lásky a náklonnosti. Je čas ukázat svému partnerovi, jak moc vám na něm záleží. Mnoho párů tráví Valentýna společně a těší se ze vzájemné společnosti. Pokud přemýšlíte, co letos koup...